Recepten voor wijnvervalsingen

  • ChrisW

    Op het Parker forum was er weer een leuk topic over de wijnvervalsingen van Rudi K. en over Maureen Downey die als levensmissie heeft om de vervalsers op te sporen.

    Jancis Robinson heeft er ook een artikel over geschreven:

    artikel over wijnvervalsingen

    Een paar leuke feitjes:

    Rudi K. heeft naar schatting van Downey voor zo'n USD 100m aan valse wijn verkocht

    Slechts een beperkt deel daarvan is waarschijnlijk via veilinghuizen gegaan (o.a. Acker). Veel is ook via retail gegaan of direct aan wijnliefhebbers gekocht. Heel veel van deze flessen zullen inmiddels al (meerdere?) keren weer zijn doorverkocht.

    Wijn van Rudi K. is ook naar Europa gekomen. Zo zou Weinart in Denemarken voor ongeveer USD 0.5m aan wijn bij Rudi hebben gekocht (en waarschijnlijk hebben doorverkocht)

    Enkele van de recepten van Rudi K. zijn onthuld:

    1945 Ch Mouton-Rothschild

    50% 1988 Ch Cos d'Estournel

    25% 1990 Ch Palmer

    25% 2000 California Cabernet

    Domaine de la Romanée-Conti burgundy from the 1940s

    2006 Marcassin Blue Slide Ridge California Pinot Noir

    Pomerol of the 1940s to 1960s

    Duckhorn California Merlot 2007

    Ik moet eerlijk zeggen dat ook wel héél veel proefnotities van oude wijn iets bevatten als ‘verrassend donkere kleur’ of ‘nog erg levendig/jong voor zijn leeftijd’ :D Hoe is dat nou mogelijk :D

    Gegroet,

    ChrisW

  • Sander

    Een 2006 Pinot Noir die door moet gaan voor een 1940 Pinot Noir. Marcassin moet dan toch wel hele slechte wijn maken :D.

  • Hendrik de vierde

    Rudi heeft nooit een klacht gehad!>:D<